Ahoj uživatelé,

delší dobu jsme zde nic nepublikovali a proto to zde napravíme dnešním článkem, kde zmíníme věci a směr, nad kterým jsme v posledním roce a půl uvažovali.

 

Změny od 1. 5. 2022

Affiliate provize pouze z činností inzerenta/zadavatele

Dlouhodobě máme přetlak copywriterů, každý měsíc se k nám zaregistruje kolem 200 copywriterů, resp. lidí, kteří si chtějí vydělávat psaním. Často narážíme na affiliate recenze, které doporučují Copywriting.cz stylem - práce z domova pro každého.

Nám se poté hlásí lidé, kteří nejsou pro psaní textů vhodní, namátkou:

  • mají špatný pravopis nebo v horším případě gramatiku
  • jsou agresivní nebo vulgární, když je upozorníme na chybu
  • mají tendence tíhnout k nekalostem, ke kopírování textů aj.

 Jednu dobu jsme se snažili toto řešit a affililiate partnery na toto upozorňovat, ať upraví články, ale nikam to nevedlo. Od května tak nebudou přičítány provize z činností copywritera tomu, kdo jej přivedl (prodej článku, napsání textu atp.).

 

Zvýšení minimální částky za 1 NS z 80 Kč na 100 Kč

Do minimální částky jsme naposledy zasahovali 1. 1. 2017. Tento krok jsme dlouho odkládali, protože zdražování není příjemnou záležitostí. Došli jsme ale do stavu, kdy se z nepříjemné záležitosti stala nutnost. Současná inflace zvedá ceny všeho a byť asi nikdo neočekává od článku za minimální částku zázraky, protože prostě ten čas, který nad tím copywriter může strávit je velmi omezený a prakticky vylučuje nějaké studium tématu.

 

Příprava nového systému

Copywriting.cz vzniknul v roce 2013, kdy tomu předcházelo x měsíců kontinuálního vývoje. Za tu uplynula spousta času, kdy přišly nové technologie a spousta věcí se dá řešit jednodušeji nebo lépe. My s Copywritingem jsme postupně věci na pozadí aktualizovali, vylepšovali nebo předělávali. Postupem času ale zjišťujeme, že údržba systému je čím dál složitější a také by šlo některé věci navrhnout jinak, lépe.

Naše vize nového systému?

Rádi bychom šli cestou evoluce, než revoluce. Chtěli bychom zachovat vzhled systému, rozložení většiny prvků a velice podobné chování.

Co chceme jinak, bude například:

  • propracovanější textový editor (snazší formátování textů; lepší práce s historií úprav textu; přehlednější zobrazování statistik - délka textu aj.)
  • notifikace na plochu v případě nových poptávek
  • lepší mobilní verzi webu
  • flexibilnější nabídky a poptávky (snazší úpravy termínů i zadání)
  • systém hodnocení reflektující nejenom celkové hodnocení, ale i možnou promněnlivou spolehlivost
  • možnost propojit více účtů a snadno se mezi nimi přepínat
  • celkové zjednodušení orientace v systému
  • API pro vývojáře

Konec Guestbloggingu?

Guestblogging.cz je úzce navázán na staré jádro Copywriting.cz, přemýšlíme do budoucna co s ním a trochu tápeme. Původní myšlenka byla, že se nový copywriter „zaučí” na Guestbloggingu, získá zkušenosti a pak pokračuje na Copywriting.cz. Bohužel tato myšlenka se úplně neujala. Tím, že je vše na dobrovolné bázi, tak nám chybí páky, jak vynutit, aby každá ze stran plnila to, co má. Navíc v dnešní době copywriteři přeskakují tento projekt a rovnou chtějí psát za peníze.

Navíc provoz Guestbloggingu je z naší strany dotován a proto přemýšlíme nad tím, že bychom už s novým systémem už neinvestovali do úprav funkcí pro Guestblogging.

Zapojte se i Vy!

Nový systém nevyvíjíme pro sebe, ale hlavně pro Vás. Máte-li nebo napadne-li Vás v budoucnu nějaká vlastnost, kterou byste rádi v systému měli, kontaktujte nás na e-mailu. Nad každým nápadem zauvažujeme a pokud bude šance, že jej využije více uživatelů, určitě jej zahrneme do systému. Postupně budeme na tomto blogu zveřejňovat ukázky nového systému a informovat o postupu vývoje.

Máte nějaký dotaz?

Napište nám na info@copywriting.cz

Najdete nás také na

Facebook Twitter